Koncert közben lett rosszul Korda György

Koncert közben lett rosszul Korda György

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A múlt hétvégén Siófokon kellett megszakítania a fellépését a 81 éves énekesnek.

Egy sátorszínpadon adott koncertet múlt hétvégén Korda György és Balázs Klári, és a nagy melegben azonban rosszul lett a 81 éves énekes. Korda György a Borsnak azt mondta, megviselte a hirtelen jött meleg.

„Szakmámból adódóan jól bírjuk a színpadi meleget, hiszen az elmúlt években már hozzászoktam ahhoz, hogy a lámpák miatt elképesztő hőség uralkodik a színpadon. Mostanában igyekeznek minket hűteni a színpadon, ami bizony nekem nem a legjobb. Ettől rosszul érzem magam, mivel hirtelen megcsap a hideg, és ez igen kellemetlen. Ez meg tudja szédíteni az embert, nem beszélve arról, hogy a torkomnak és a hangomnak sem tesz túl jót” – részletezte a lapnak az énekes, aki a koncertje közepén eltűnt a színpadról.

De kiderült az is, hogy a koncert közbeni pihenésre is van kidolgozott stratégiájuk. „Egy másfél órás koncert valóban embert próbáló, ezért most elárulok egy igazi titkot: mostanában lemegy fél óra a koncertből, és utána én eltűnök pár számra, mert muszáj, hogy kipihenjem magam. Ilyenkor bedobom a csodafegyveremet, Klárikát. Ő egy kislány energikusságával énekel el addig pár dalt, amíg én iszom egy picit, ülök, pihenek. Mikor már jobban érzem ma­gam, visszatérek a színpadra, mintha mi sem történt volna. Az én koromban már rá kell készülni egy-egy hétvégére, a koncertek előtti napon szó szerint semmit sem csinálunk Klárikával” – mondta Korda György, akinek ugyanakkor 2020-ra is be van tervezve már koncertje, június végén pedig először lépnek fel a VOLT Fesztiválon.

Hozzászólások