Ötven év után ismét a slágerlista élére került az Abbey Road

Ötven év után ismét a slágerlista élére került az Abbey Road

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Beatles albumának új kiadásán az eredeti dalok mellett eddig nem hallott felvételek is szerepelnek.

Megjelenése után 50 évvel ismét visszatért a slágerlista élére a Beatles Abbey Road című albuma az Egyesült Királyságban. Az évfordulót szeptemberben egy különleges kiadással ünnepelték meg, ez került most az első helyre.

„Nehéz elhinni, de az Abbey Road még most is szárnyal oly sok év után. De ez egy észbontóan jó album” - írta a hírre Paul McCartney a Twitteren.

Az album új kiadásán az eredeti dalok mellett eddig nem hallott felvételek is szerepelnek, melyeket a stúdiómunka alatt rögzítettek az együttes tagjai.

Az olyan dalokkal, mint a Something vagy a Come Together az Abbey Road volt a Beatles egyik utolsó albuma, amelyet közösen készítettek felbomlásuk előtt, és amelyre mindegyik Beatles-tag szerzett dalt. A másik utolsó lemezük a Let it be volt, amely ugyan az Abbey Road után jelent meg, de annál előbb rögzítették szalagra.

Az Abbey Road 1969-es szeptemberi megjelenése után 1970. január 31-ig, 17 héten állt a slágerlisták élén, és most 49 év és 252 nap után került fel ismét a csúcsra a Guinness-rekordok szerint. Alig egy évvel a lemez megjelenése után az együttes felbomlott.

Hozzászólások