A másfél éves Zente díszvendég volt Mága Zoltán koncertjén

A másfél éves Zente díszvendég volt Mága Zoltán koncertjén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hegedűművész Zente gyógyulását támogatta, a hegedűművészt pedig az állam támogatja nagyon bőkezűen: templomi koncertsorozatára 350 millió forint támogatást nyert el idén.

Az egész országgal együtt Mága Zoltán és Mészáros Lőrinc is összefogott az SMA-beteg kisfiú gyógyulásáért, a 700 milliós kezeléshez mindketten nagyon jelentős összeggel járultak hozzá. Most viszont Zente járult hozzá ahhoz, hogy emelje Mága Zoltán százállomásos templomi jótékonysági koncertsorozatának a fényét Pécsen, a Kertvárosi Református-templomban. A másfél éves bükkösdi kisfiú volt ugyanis az esemény díszvendége.

Mint Mága Zoltán Facebook-oldaláról megtudtuk: a hegedűművész „egy pici, harminckettedes tanulóhegedűt adott ajándékba a kisfiúnak, azt hangoztatva, meggyőződése, a zene csodákra képes, és gyógyító ereje van. A kisfiú szülei ölében ülve többször tapsolva, az ajándékba kapott hegedűjével játszva hallgatta végig a koncertet”.

Továbbá: „Mága Zoltán hegedűművész a koncert kezdetén köszönetet mondott a magyar embereknek, hogy a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatával már több száz millió forint értékben tudtak segítséget nyújtani közösségeknek, bajba jutott embereknek.”

A közpénz Mága Zoltánt sem kerülte el: templomi koncertsorozatára 350 millió forint támogatást nyert el idén, ezzel a kultúrtao kivezetése utáni korszak egyik nagy nyertesének számít.

Hozzászólások