szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feltűnik körülötte Mága Zoltán, Mészáros Lőrinc, Recep Tayyip Erdogan és Donald Trump is.

Az utolsó vacsora a járvány megállítása előtt Leonardo műtermében a címe Máriás Béla, művésznevén drMáriás legfrissebb alkotásának.

A kép Leonardo da Vinci jól ismert freskójának újragondolása: a középpontjában Jézus helyett Orbán Viktor ül. János apostol arca Lévai Anikóévé változott. Ott van még az asztalnál többek között Áder János, Mészáros Lőrinc, Mága Zoltán és Kövér László, valamint Hszi Csin-ping kínai, Vlagyimir Putyin orosz, Jaroslaw Kaczynski lengyel, Recep Tayyip Erdogan török, és Donald Trump amerikai elnök is.

DrMáriás leírása szerint festménye azt az eseményt örökíti meg, amikor a világ vezetői a magyar miniszterelnökkel találkoznak, hogy „eltanulják a világmentő módszert”, a kézmosást, amivel a koronavírus-járványt féken tudta tartani országában. A vacsorán „Orbán Viktor nekik lépésről lépésre elárulta, mik az alapos kézmosás fortélyai, hogy a világ e szörnyű betegségtől annak köszönhetően megmeneküljön”.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, drMáriás szépen halad a koronavírus-járvány elleni védekezés kormányzati szereplőinek a megfestésében: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Müller Cecília országos tiszti főorvos és Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter már vászonra került.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

drMáriás a Home office-ban: "Színháznak ez ismét egy nagyszerű helyzet"

A járvány is olyan helyzetet teremtett, amiben minden politikus megjátszhatja magát – állítja drMáriás. Szerinte szomorú, hogy a vírus miatt sem tette félre a politika a sárdobálást, de ezt is megpróbálja műveiben értelmezni. A képzőművész újabb közéleti témájú alkotást készít, elmesélte, Kásler Miklóst milyen szerepben festi meg.