szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A humorista úgy gondolja, az új rendszerben talán már neki is lenne esélye.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Bödőcs Tibor humorista és író az Élet és Irodalomnak adott interjút, amelyben arról is kérdezték, hogy került annak idején az ELTE magyar szakára. A komikus azt felelte:

Pestre akartam kerülni a színház és/vagy a kabaré közelébe. Mivel a Színművészetire nem vettek fel, erre ez volt az utolsó esély. Jövőre már olyan szénaszagú, pirospozsgás, vidéki gyerekeket fognak csak felvenni, amilyen voltam. Lehet, hogy jelentkezem.

Bödőcs beszélt arról is, Spiró György nehezményezte, hogy nem szerepelt az író Addig sem iszik című paródiakötetében. „Ami végül is bók.” Bödőcs az író előző rendszerben, színházi közegben játszódó, elnyomásról és cenzúráról szóló regényéről szólva hozzátette, amúgy is lehetne most parodizálni Spirót, hiszen

Az SZFE körüli tragikomédia Az Ikszek paródiájáért kiált!

Bödőcs Tibor egyébként nemrég jelentette be a Korona kocsma elől jelentkezve: a járvány miatt márciusig szünetelteti fellépéseit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban

128 lakót fertőzött meg a koronavírus brit mutációja egy belga idősotthonban

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban

Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban