Ha kíváncsi, hogyan hat a mentális állapotára a járványhelyzet, most kiderítheti

Ha kíváncsi, hogyan hat a mentális állapotára a járványhelyzet, most kiderítheti

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Kognitív Tudományi Tanszéke felmérést készít arról, hogy az embereket mennyire viseli meg mentálisan a mostani időszak. Az egyetem várja az önként jelentkezőket.

Polner Bertalan egyetemi adjunktus, Rónai Levente PhD-hallgató, illetve Hann Flóra, Schmidt Beáta és Schmidt-Vig Katalin mesterszakos hallgatók azon dolgoznak, hogy egy új vizsgálat segítségével kiderítsék, miként változnak meg az érzelmeink és a figyelmünk a világjárvány alatt - írja a 24.hu. Egy felmérés segítségével - amelyre várják az önként jelentkezőket - arra is szeretnének választ kapni a kutatók, hogy az esetlegesen megváltozott érzelmeink hogyan befolyásolják a döntési képességünket és az emlékezetünket.

A kutatás résztvevőinek naponta 8 alkalommal, két óránként küldenek majd egy-egy olyan linket, amely egy néhány perc alatt elvégezhető teszt oldalára iránytja az embert. A teszt kérdésekből, feladatokból fog állni, amellyel a rövid távú memóriát és az ösztönös reakciók szabályozását tesztelik, és ahhoz, hogy a döntési és az emlékezeti működés időbeli változásairól pontos képet kapjanak a kutatók, szükséges a naponta többszöri felmérés.

A rövid teszteken felül háromnaponta egy picivel hosszabb kérdőívet is kiküldenek majd a BME Kognitív Tudományi Tanszékének munkatársai és hallgatói, hogy az elmúlt néhány nap hangulatára és élményeire is rákérdezzenek. A kutatás 28 napig tart.

A részvételért cserébe a program személyre szabott visszajelzést tud küldeni a résztvevőnek arról, hogy miként alakultak érzelmei a vizsgálat során.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások