szerző:
MTI

Hétfőn este az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ismét az emberekre átterjedő madárinfluenza-járvány veszélyére figyelmeztetett. Ezzel kapcsolatban felmerült annak a lehetősége is, hogy egy járvány esetén le kellene mondani a németországi labdarúgó-világbajnokságot.

Nézze meg kapcsolódó galérián-
kat!
© fifaworldcup.com
A WHO influenzaprogramjának német vezetője, Klaus Stöhr késő esti televíziós nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet: a madárinfluenza terjedésének tartósságával a WHO szerint növekszik egy emberek közötti járvány veszélye.

Ha a jelenlegi vírus megváltozik, semmi nem lesz a kezünkben, amivel egy esetleges járvány világméretű kialakulását megakadályozhatjuk - mondta Stöhr, aki úgy értékelte, hogy Németország nemzetközi összehasonlításban jobban felkészült egy ilyen járványra, mint más országok.

Az esti televíziós vitában felmerült annak lehetősége is, hogy egy járvány esetén le kellene mondani a Németországban júniusban kezdődő labdarúgó-világbajnokságot.

Kedden Bärbel Höhn, a német parlamenti alsóház mezőgazdasági bizottságának elnöke sem tartotta eretnek gondolatnak a nyáron esedékes németországi labdarúgó világbajnokság lemondását a madárinfluenza miatt.

MTI Foci-Eb

Totti bokatörése: veszélyben a vb-szereplés!

Francesco Totti, a bombaformában lévő AS Roma labdarúgócsapatának kapitánya bokatörést szenvedett az Empoli elleni, 1-0-ra megnyert hazai bajnokin, így veszélybe került világbajnoki részvétele is.

hvg.hu Világ

Kik lehetnek a labdarúgó világbajnokság sztárjai? (4. rész)

Közeledik a németországi foci-vb, s már folyik a találgatás, hogy kik lehetnek a nagy show legnagyobb sztárjai. Négyrészes sorozatunkban bemutatjuk azokat a focistákat, akik a legnagyobb befolyással lehetnek nemzeti csapatuk sikeres szereplésére.

hvg.hu Világ

A futball-vb-k legnagyobb botrányai

Imádott játékunk, a foci újabb világbajnokságra készül. Várakozás és repesés közben nem árt felidézni, kik és mik rontották el a szurkolók szája ízét. Rossz bírók, gátlástalan erőszak, szervezetlenség, kíméletlen céltudatosság, bundázó csapatok, kapzsi futballvezérek, eszelős politikusok.

hvg.hu Világ

Hogyan vegyünk jegyet a 2006-os foci vb-re?

Aki nem csak képernyőről, hanem a helyszínről is nyomon akarja követni a 2006-os labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit, még tud jegyet vásárolni. De nem árt sietnie.

MTI Világ

Vb-2006: csak a névre szóló jegy érvényes

A június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága közleményt adott ki, melyben felhívja a figyelmet: csak a testülettől kapott jeggyel lehet bejutni a stadionokba.

Bősz Anett beült a DK-ba

Bősz Anett beült a DK-ba

Több mint két tonna drogot foglaltak le Peru partjainál egy hajón

Több mint két tonna drogot foglaltak le Peru partjainál egy hajón

Adventi mesenaptár - december 9.

Adventi mesenaptár - december 9.

Magyar siker Argentína ellen a női kézilabda-világbajnokságon

Magyar siker Argentína ellen a női kézilabda-világbajnokságon

Tóta W.: A színház az új CEU

Tóta W.: A színház az új CEU

Évi 200 milliárd forintot buknak az építőipari cégek a lánctartozások miatt

Évi 200 milliárd forintot buknak az építőipari cégek a lánctartozások miatt