szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Őrült ötletek kivitelezésének csak a képzelet szab határt. Egy éve Túróczi Gábor a Lucullus Baráti Társaság alelnöke az Északi-sarkon paprikás csirkét főzött, most ennek megünneplésére készül: április 22-én vasárnap újra elkészítik az ételt, ám most 50 méter magasan.

 A paprikás csirkét a belgiumi Zonhoven városban lévő Dinner in the sky nevű étteremben készíti el a magyar gasztronómiai  egyesület alelnöke, Túróczi Gábor.

A levegőben függő étterem 22 székből és egy 5 tonna súlyú asztalból áll, amelynek alapterülete 45 négyzetméter. Az üvegtetővel ellátott helyiséget 160 tonnás daru emeli 50 méter magasba, ahol a biztonsági övekkel a székekhez rögzített vendégek akár 180 fokban körbeforogva nézhetik a tájat - adta hírül a Lucullus Baráti Társaság.

Túróczi Gábor, azt még nem tudta megmondani, hogy neki ülnie kell, vagy felállhat főzés közben, de az biztos, mindenképpen extrém körülmények között készíti el ismét a paprikás csirkét. Elmondása szerint olyan éttermet akart választani, amely különleges körülményeket kínál. Az amerikai Forbes magazinban talált rá a zonhoveni étteremre.  

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

A kék színt egészségesnek gondolják a fogyasztók

Egy neves színszakértő bevonásával végzett felmérés azt derítette ki, hogy az egészségtudatos európaiak a kék csomagolású élelmiszereket választják - függetlenül attól, mi van a csomagolásban.

MTI Gasztro

Sajtérlelő valóságshow

Londonban három hónap alatt több mint félmillió nézője volt a „sajttévének”, amely a valóságshow-khoz hasonlóan, élőben közvetíti megállás nélkül egy sajt érését.

Gőgh Csilla Gasztro

Ízek, amelyekért érdemes meghalni

Már vártuk. Máshonnan nem is indulhatna el a legújabb antitrend őrület, mint az egészségmániás Amerikából. Állítólag államok szerte egyre többen követik az arizonai Tempe város Heart Attack - Szívroham - grilljének a filozófiáját: „ Ízek, amelyekért érdemes meghalni.”

hvg.hu Gasztro

Itt az egészséges pizza

Amerikai kutatók előrukkoltak a pizzakészítés egy egészséges módjával. Lehet, hogy mostantól már nem kell választanunk az egészséges és ízletes ételek között?

MTI Gasztro

Naspolyapálinka és társai

Pálinka? Akkor biztos szilva, körte vagy barack, gondoljuk. Ám bodzából, naspolyából, somból, berkenyéből vagy galagonyából is remek pálinka készülhet.