szerző:
Vétek György
Tetszett a cikk?

Immáron kívülállók, baráti társaságok előtt is megnyílt a Borsodi Sörgyár Zrt. által eredetileg csak vendéglátós szakembereknek létrehozott Sörakadémia.

© Vétek György
A Sörakadémia képzési programja felöleli a különböző sörfajták készítésének folyamatát, a felhasznált alapanyagoktól a technológián át egészen a csomagolásig. A résztvevők (a vállalat üzletkötői és partnerei) megismerkednek a belga sörkultúra élő hagyományaival is. A program része a sör és gasztronómia kapcsolatának megismertetése is, hiszen egy jól felkészült pincérnek megfelelő sört is ajánlani kell tudnia a különböző ételekhez.

A cég (Budapest, Váci úti) új székházában helyet kapott Sörakadémia már nem csak a szakmabelieket szolgálja, hanem – előzetes egyeztetés után – a fogyasztók, vagyis a sörkedvelő vendégek előtt is nyitva áll. A belga tulajdonú Borsodi Sörgyár vezetői ugyanis hisznek abban, hogy ha minél több, sörismeretben és sörcsapolásban jártas vendég látogatja az éttermeket és sörözőket, az hatással van a vendéglátásban dolgozókra is – s végeredményben a hazai sörkultúra fejlődését és a kulturált sörfogyasztást szolgálja.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!