szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ország vezető gyorséttermi láncában április 18-án és 19-én megengedik a vendégeknek, hogy belépjenek a konyhába és más, idegeneknek egyébként tiltott zónába. Így elleshetik az érdeklődők, hogyan készül a szendvics, a sült krumpli, a saláta, a desszert.

A McDonald's étteremhálózat Nyílt Napjain vezetett túrákon keresztül lehet bepillantani az idegenek elől máskülönben elzárt részekbe. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan lesz a sült krumpli mindig ugyanolyan színű és ugyanolyan ropogós, hány másodperc alatt készül el a sajtburger, hogyan tárolják az alapanyagokat és miként kezelik a hulladékot.

Az ételek összetételéről azonban nemcsak a Nyílt Napokon lehet tájékozódni - közölte Vadnai Ágnes, a hálózat kommunikációs menedzsere. Mindenki megtudhatja, hogy menüje mekkora tápértékkel bír, a legtöbbször pedig az is kiderül a csomagoláson olvasható feliratokból, hogy mi egy-egy tápanyag Irányadó Napi Beviteli Értéke, azaz a napi szükséglet hány százalékát fedezi.

Szombaton és vasárnap délelőtt 11 órától délután 6-ig várják a látogatókat az ország 99 McDonald,s éttermében.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Lőrincz Zsolt Gasztro

A böjt és a hal - nagypénteki receptek

A húsvétot megelőző negyven napos böjt egyik előírása, hogy ez idő tájt csak háromszor szabad étkezni és egyszer jóllakni. A kezdet a hamvazószerda, a befejezés a nagypéntek. Ilyenkor a hal lesz a tányéron a főszereplő.

Tóth Sándor Gasztro

A csúcsmenü fogásai

Nagy sikert aratott Jamie Oliver és a Fifteen szakácscsapata a G20-aknak készített vacsorával. A csúcstalálkozót követő napon pedig megszületett az angol séf várva várt harmadik gyermeke.

Várkonyi Ádám Gasztro

Rebarbara, az átvert pitenövény

A rebarbara fura növény. Sokan idegenkednek tőle, pedig a maga nemében egyedülálló szerzet. Érdemes megismerni, no és meg is kóstolni a lágyszárú növénynemzetség e büszke sarját.

Vétek György Gasztro

Igyál még egyet, és fogd a nyuszira!

A regionalitás és szezonalitás – vagyis jórészt abból főzni, ami a környéken és pont akkor épp megterem – a mai gasztronómiában trend, az elmúlt évszázadokban viszont életforma volt. És nem volt ez nagyon másként a sörfőzők esetében sem, akik az évszakok változásait követve más és más söröket főztek . A különböző ünnepek pedig különböző sörök készítésére ihlették őket.

Várkonyi Ádám Gasztro

A tökéletes répatorta receptje

A répatorta nagyszerű rágcsálnivaló: a finom fűszeres íz szerencsés esetben lágy, könnyű állaggal párosul, ami ellenállhatatlanná teszi. Aki egyszer kipróbálja, újra és újra neki fog állni. Nemcsak húsvétkor, amikor a nyuszi ürügyén vitathatatlan a létjogosultsága.

Gőgh Csilla Gasztro

A világ borai a hűség városában

A VinAgora Nemzetközi Borversenyt, melynek színhelye az idén Sopron lesz, 1992 óta rendezi meg a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht.

hvg.hu Plázs

Egészséges húsvéti receptek

A húsvét a kereszténység második legnagyobb ünnepe. Időpontja a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap, idén április 12. Mi energiaszegény receptekkel készültünk a húsvétra.

Tóth Sándor Gasztro

Szemet szúrt a texasi whopper

A legritkább esetek közé tartozik, amikor az élelmiszerek vagy italok reklámja diplomáciai bonyodalmat vált ki. A mexikói nagykövet egy amerikai gyorsétteremlánc spanyolországi hirdetését találta sértőnek.

hvg.hu Plázs

Milyen ízeket szeretünk, és miért?

Savanyú, keserű, sós, édes – a négy alapíz közül az utolsó már születésünk pillanatától fontos szerepet játszik az életünkben. Az anyatej édeskés ízét ugyanis könnyen elfogadják az újszülöttek, de a másik három íz felismerését is ősi mechanizmusok mozgatják: volt idő, mikor az ennivaló hasznosságának és fogyaszthatóságának megállapításhoz elengedhetetlen volt egy kis kóstoló.