szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbi vélekedést, miszerint a német konyha híresen rossz volna, az utóbbi évtizedek tapasztalatai alapján gyorsan el is felejthetjük.

Inkább érezhetjük változatosan táplálónak, a húsimádókat kényeztetőnek, kissé téliesnek, de ízekben, illatokban és finomságokban gazdagnak. Hiszen ki ne harapna bele most azonnal egy müncheni fánkba, választaná ebédre a kiadós Eisbeint, az egyik legjellemzőbb német fogásnak tartott sertéscsülköt, vagy a kétféle sajtból készült thüringiai levest magvas kenyérrel?

A teljes cikket elolvashatja a HVG online utazási portálján.  

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gasztro

A magyar konyha jellegzetes fűszere - recept

Talán a legmegosztóbb fűszernövényünk. Van, aki imádja, és van, aki még a szagát se bírja elviselni. A népi gyógyászat mint görcsoldót, és puffadás gátlót ismeri. Sőt, komolyabb panaszokra kaportea fogyasztását is ajánlja, ami azért elég rosszul hangzik, még egy született kaporimádónak is.

Tóth Sándor Gasztro

Spórolás és válságkonyha - egy jó példa

Mindenhol komolyan foglalkoztatja a szakembereket, milyen hatással van a gazdasági válság a bevásárlási-étkezési szokásokra, az éttermek működésére. Íme a spanyol példa.