szerző:
life-style.hu

A Francia kulinária című könyvben nincs szigorúan alkalmazott struktúra, a gasztronómiához kapcsolódó bármilyen fogalommal szembetalálhatjuk magunkat olvasás közben. A káoszban mégis van harmónia, ez pedig a francia konyha iránti rajongás.

2006-ban jelent meg a Vince kiadónál a Kulinária - Európai konyhaművészet című hatalmas enciklopédia, amiben az írók végigvették az európai országok nagy részének gasztronómiailag fontos tájegységeit. Érdekes történeteiket, regényes leírásaikat receptekkel, rengeteg képpel és hasznos információval tették izgalmasabbá. A 2010-ben megjelenő Francia kulinária című könyv valójában az Európai konyhaművészet Franciaország-fejezetének alaposan kibővített, terjedelmes befejezése. Éppen ezért több képpel, recepttel és szöveggel már az eredeti változatban is találkozhattunk, de ez nem jelenti azt, hogy a könyv ne tudna újat mutatni. A folytatást ide kattintva érheti el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lovasi András nem csak zenél, újabban lekvárt is készít

Lovasi András nem csak zenél, újabban lekvárt is készít

Kovács Patrícia: „Nagyon érdekel, hogy mi van az ajtó mögött”

Kovács Patrícia: „Nagyon érdekel, hogy mi van az ajtó mögött”

20-25 fok lesz ma is

20-25 fok lesz ma is

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

Gönczi Gábor megnősült

Gönczi Gábor megnősült

Másfél méteres piton rázott fel egy reggeli értekezletet Kínában

Másfél méteres piton rázott fel egy reggeli értekezletet Kínában