szerző:
life-style.hu

Szerencsére egyre több nemzetközileg is elismert magyar séf dönt úgy, hogy saját szakácskönyvvel rukkol elő. Segal Viktor könyve a különböző nemzetek alapanyagainak és főzési technológiáinak ötvözésére épülő gasztronómiai irányzat egyik úttörő gyűjteménye lehet.

Segal Viktor a fúziós konyha legjelentősebb képviselője hazánkban. Egyedi stílusát a külföldön töltött 13 év alatt összegyűjtött tapasztalatok segítségével alakította ki. Megfordult többek között Tel-Avivban, Amszterdamban és Lyonban is. Jelenleg az Abacus Hotel és a Baldasztis’s Gourmet bolt és Café tanácsadójaként dolgozik, miközben folyamatosan tanít, és olyan luxusrendezvényeken főz, mint az Operabál. A „Kilencek” egyike, más szóval azon kilenc séf között tartják számon, akik a legnagyobb befolyással bírnak a mai magyar gasztronómiára és vendéglátásra.

Első könyve, a Színek és ízek a Boook kiadónál jelent meg. Olyan könyvet terveztek, ami arra ösztökél, hogy főzzünk színesen, kísérletezzünk, használjuk a fantáziánkat, fedezzünk fel új ízeket, fűszereket és alapanyagokat, miközben Viktor is kiadhatja magából elképzeléseit a különböző ételekkel kapcsolatban, saját stílusához hűen.

A könyv 15 fejezetben a szakács 15 kedvenc alapanyagát veszi sorra. Ne gondoljunk méregdrága luxushozzávalókra: a lista szereplői között leginkább olyan egyszerű ételekkel találkozunk, mint a paradicsom, a cékla, a csirke vagy a csokoládé.

A folytatást ide kattintva érheti el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Ausztráliában bezzeg olvad az aszfalt az utakon

Ausztráliában bezzeg olvad az aszfalt az utakon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Bohóc a kereszten

Bohóc a kereszten

Ajka önkormányzata is elutasította a túlóratörvényt

Ajka önkormányzata is elutasította a túlóratörvényt

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást