Tetszett a cikk?

A legjobbnak tartott budapesti gyorsétterem egyben latinos közérttel is párosul. A neve El Rapido.

Húsos burritót 850-ért kapunk, de melegen javasoljuk a - sajtorientáltabb, frissebb jellegű - gringa kipróbálását, ami csak kétszáz forinttal több, de jobban lakunk vele, és kiválóan előkészíthetjük vele a gyomrunkat egy masszívabb hétvégi kocsmatúrára - olvasható a Life-style.hu éjszakai ételtúrájának aktuális cikkében.

A mexikói konyháról, receptekről és kultúráról olvashat még a HVG "Ízek és kultúrák" című gasztronómiai sorozatának első részében.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Tóth Sándor Gasztro

Világörökség lett a mexikói konyha

Az UNESCO hivatalosan is a világ szellemi kulturális örökségének a szintjére emelte a latin-amerikai ország gasztronómiáját. Ez az első eset, hogy egy nemzeti konyha ilyen tekintélyes elismerésben, besorolásban részesült.

-gy- Gasztro

A hét receptje: Mexikói tejberizs

Mondja valaki, hogy Mexikó messze van. Bármikor betelepíthetjük a konyhánkba. Például csak egy kicsit turbózott tejberizst kell összeütnünk.