szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyik legújabb kori szólásunk, hogy trend a lelke mindennek. E mottó jegyében négy esztendővel ezelőtt adta közre először éves gasztro körképét a Food&Wine. Jó szokását megtartotta, most is körbenézett a világban és idehaza, hogy feltálalja a 2012-es évet.

Az iránytűt a National Restaurant Association (NRA) felmérése adta, amely 1791 séf nyilatkozataira alapozott. Úgy tűnik, világrengető változásokra nem kell számítanunk. A trendek hívószavai: fenntarthatóság, helyi források, kézművesség, gluténmentes táplálkozás, egészséges gyermekétkeztetés, reggeli, utcai ételek.

AP

A molekuláris gasztronómia jelentősége kezd háttérbe szorulni, például egy vegykonyhán készülő habot fele annyira sem méltatnak, mint egy darab kézműves szalonnát. A trendi konyhák között magasan vezet az etnikai fúziós és az etnikai regionális. Toplistás a délkelet-ázsiai és a koreai, tartja vezető pozícióit a latin-amerikai, a mediterrán és a skandináv konyha. Ha követni akarja a 2012-es gasztronómiai trendeket, és arra is kíváncsi, miként hatnak a magyar konyhára, látogasson el a blogra, kattintson!

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!