szerző:
hvg.hu

Tehetséges és kreatív baristák, koffeinisták egyesüljetek! Közeleg a kávé világnapja.

Szeptember 29. a kávé világnapja: a kávézók és kereskedések számos országban akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, és jobbnál jobb,érdekesebb kávéitalokkal várják a vendégeket. Magyarországon első alkalommal fognak össze a kávés szakma mesterei, tehetséges, kreatív baristák, akik megmutatják, milyen összetett, nagyszerű ízeket rejt a kávé világa.

Budapesten az Eiffel téri NU bor és bisztronómia ad otthont a különleges kóstolónapnak, amely a Magyar Kávéegyesület és a CAFE&Bar magazin szervezésében valósul meg  A 400 forintos kóstolójegy megvásárlásával akár egy egész kávésort tesztelhetnek a vendégek. Nem mellesleg, a szervezők a jegybevétellel a hazai barista bajnokok őszi, szöuli világversenyre való felkészülését támogatják.

©

Egy lelkes barista csapat és három kávézó, a nemrég nyílt Tamp&Pull espresso bar, a művészeti galériaként és design üzletként is funkcionáló Printa Café, és a tavalyi Év Kávézója: a szekszárdi A Kávé Háza települ ki, illetve be egy délutánra a budapesti NU bisztróba. A baristák az egyik legegyszerűbben használható eszköz, otthoni kávézáshoz is tökéletes AeroPress kávéfőzővel készítik a kávékat.

Az aromagazdag kávéfőzeteken markánsan érezhetőek lesznek a különböző termőterületekről származó kávék ízjegyei, vagyis a kávéfajták közötti izgalmas különbségek. A NU pultjában "szifonos" kávékülönlegességek készülnek, a színpadon pedig a kávémesterek bemutatják, milyen egyéb alternatív eszközökkel lehet nem mindennapi főzeteket alkotni. Természetesen nem maradnak el a kávéhoz illő falatok, macaronok és kézműves desszertek sem.
Részletek és csatlakozás: http://www.facebook.com/events/116314518518911/?ref=ts

Ízelítő a kínálatból

Etióp single origin Yrga Cheffe
A világ legillatosabb kávéi közé tartozik, jázmin és rózsa illatjegyekkel. Citrusos, izgalmas savak, harmonikus édes jegyek, és közepes test jellemzi.

Ruandai Nkanka Kinyage A1 bourbon
Intenzív, savas-gyümölcsös kávé, bogyók és csokoládé ízjegyek, valamint a tiszta citrusos aromák is felfedezhetők benne.

Cascara, vagyis szárított kávégyümölcs
Édes, cseresznyés ízjegy, főzete kevésbé intenzív, mint a kávécserjének.

Has Bean Kicker

Csipetnyi édesség és a citrusosság teljes, vibrálóan pezsgő skálája jellemzi.

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A világ legismertebb hegymászói haltak meg egy lavinában

A világ legismertebb hegymászói haltak meg egy lavinában

Eljött az igazság pillanata: leellenőrizheti, mennyivel evett többet a kelleténél

Eljött az igazság pillanata: leellenőrizheti, mennyivel evett többet a kelleténél

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Megsérült Dárdai fia, vége az idényének

Megint sokan voltak a sárgamellényesek és ismét elszabadult az erőszak

Megint sokan voltak a sárgamellényesek és ismét elszabadult az erőszak

Boldog magyar szumósok

Boldog magyar szumósok

Halálos motorbaleset történt Vértesacsán

Halálos motorbaleset történt Vértesacsán