szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tovább nőtt a három Michelin-csillagos éttermek száma Spanyolországban, ahol az eddigi öt helyett már hét étterem séfjei büszkélkedhetnek a kitüntető címmel - derült ki pénteken.

Az Ibériai-félszigetről szóló 2013-as kiadvány szerkesztője kiemelte, hogy a félsziget teljesitménye továbbra is kimagasló a helyi konyha minőségének és változatosságának köszönhetően.Fiatal séfek egy csoportja pedig progresszív és meglepő, kreatív és karakteres konyhákat visz helyi termékeket felhasználva.

A két új kiemelt étterem az Azurmendi a baszkföldi Larrabetzuban, illetve a Quique Dacosta Valencia tartományban.

A három Michelin-csillagos éttermek közül a legtöbb Baszkföldön van, a Spanyolország északi vidékén lévő autonóm terület híres a gasztronómiájáról. San Sebastiánban működik az Akleare és az Arzak, a Martin Berasategui pedig Lasarte-Oriában.

Nem sokkal marad el Baszkföld mögött Katalónia sem: háromcsillagos étterme a Sant Pol de Mar Barcelonában, illetve az El Celler de Can Roca Gironában.

Barcelonában két étterem kapott újonnan két csillagot, ezzel 19-re nőtt a kategóriában szereplő vendéglátóhelyek száma.

Portugáliában és Spanyolországban az egycsillagos éttermek száma 132.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!