szerző:
-t-
Tetszett a cikk?

A recept úgy kezdődik, hogy végy egy éles kést. Ezúttal azonban nem a hagymát vagy a húst kell először felszeletelni, hanem a könyvet.

Egy kolumbiai főzőiskola ötletes,új kiadványa  nemcsak a háziasszonyokat,de a kezdő szakácsokat is próbára teszi. Azonnal kiderül, mennyire tudnak a késsel bánni.  Ugyanis csak a szakácskönyv felvágásával juthatnak hozzá a recepttárhoz. 
soluciones.carulla

A bogotái Carulla Főzőiskolában alapfeltételnek tekintik az oktatóséfek, hogy tanítványaik készségszinten elsajátítsák a kések profi használatát.  A játékos és ösztönző készségfejlesztés – na meg az iskola reklámja érdekében – kitalálták az Ogilvy & Mather ügynökséggel és dizájnereivel,hogy új szakácskönyvüket csak az tudja használni, aki előtte finom,de határozott mozdulatokkal szeletekre bontja. Mutatós és szép kivitelben valósult meg az ötlet. Ahhoz, hogy a receptekhez hozzáférjen valaki mindenesetre kell egy pengeéles kés  : a könyv oldalélén látható vékony jelzővonalak mentén ejtett vágásokkal apránként és oldalanként tárul fel a recepttár. A júniusban angol nyelvű változatban is megjelenő könyvritkaságnak a Slice a recipe – Receptszeletek címet adták.
soluciones. carulla com.
A kiadványt népszerűsítő szlogen: Használd a kést! Ajvé, akár egy  gasztro thriller is lehet belőle.  Mindenesetre mi mellékelnénk a könyvhöz egy mini elsősegélydobozt.
 
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!