szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

27 pálinkaház több mint 400 párlatot kínál május 15-től négy napon át a IX. Budapesti Pálinkafesztiválon. A rendezvény visszaköltözik régi helyére, a Városháza Parkba, ahol olyan kiállítók is megjelennek, akik egykor, a fesztivál indulásakor voltak csak jelen az eseményen.

Az idén már nincs kártyázás a fesztiválon, mindenhol lehet kápéban fizetni. A belépőjegy mellé 2 kétcentes kóstoló is jár.  Van, ahol plusz grátisz kortyokkal várják a pálinkázókat: a 30 éves Békési Pálinkaház minden harmincévest, aki idén ünnepli születésnapját vendégül lát egy kupica pálinkára. Ráadásul ezúttal minden látogató készpénzért vásárolhatja meg pálinkáját, közvetlenül a készítőktől.

redlemon.hu

Az Árpád és Vadász Pálinka igazi újdonságként Árpád dupla ágyas barackpálinkával készül a belvárosi rendezvényre. Az ital különlegessége, hogy aszalt és friss gyümölcsön ágyazódott, amelynek köszönhetően hosszú percekig érezhető lekváros, friss és citrusos jegyeket hoz. Érdekesség, hogy a főzde egy speciális pálinka ballonból kínálja a párlatot.

A Tokaj-hegyalja Likőr és Pálinkamanufaktúra régi ismerőse a fesztiválozóknak, de mint minden évben, idén is meglepetéssel készül. A tavaly bemutatott, kifejezetten nőknek készült Glam prémium meggylikőr mellett most a Glam gyümölcslikőrcsalád legújabb, egyelőre még meglepetésnek szánt itókáját hozza. De készülnek tokaji aszú érleltetésére használt hordóban pihentetett Tokaji Szilvapárlattal és koktélkülönlegességekkel is.  

A születésnapozó békésieknél pálinkapapucs és pálinkakolbász is lesz. A Rézangyalnál körtepálinkás-mentás limonádé lesz a sláger. A Zsindelyes Pálinkaház dió likőrkülönlegességgel, a Matheus Szóráth Pálinkaház szűretlen, speciálisan gyümölcságyon, eperfa hordóban érlelt, 44%-os Fruits Fürtös Meggyel rukkol ki. A Schiszler Pálinka pedig a belga csoki és alföldi gyümölcsök pálinkaházasításával készül. Márton János híres pálinkái mellett személyes kedvencével érkezik a fesztiválra: pálinkás long drinket kínál majd standjánál. Az ital borókapálinkából készül, amelyet tonikkal és jéggel szervíroz.

A pálinkákat a Mangalica és Tsa disznóságaival, nagykőrösi sajtokkal, a Kolbice tölcsérjeivel, a Twist&Chips krumplijával, a Csöppentő kolbászos kenyereivel csúsztathatjuk, de a ott lesz a Városháza Parkban a Levendula Kézműves Fagyizó is.

Részletek itt  

 

  

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!