Bárki megtanulhatja ezentúl a francia sztárséfek receptjeit

Bárki megtanulhatja ezentúl a francia sztárséfek receptjeit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Nagy francia séfek, köztük Paul Bocuse, Guy Savoy és Cyril Lignac is közzéteszik receptjeiket azon az új gasztronómiai portálon, amelyet Alain Ducasse indított el. A l'Académie de Gout, vagyis Az ízlés akadémiája nevű portálon negyven híres séf nagyjából ötezer receptje olvasható.

Az ételek elkészítését videó segíti az oldalon, ahol kulináris szótár, címlista, és gondosan kiválasztott blogajánló is található.

"Az oldal mindenkit vár, bár nagyon is professzionális: nem valami feneketlen hordó, mint sok más portál, ahol minden van, és nem számít, mi minden" – magyarázta Alain Ducasse sajtótájékoztatón.

A portál teljes tartalmát havi díjért lehet böngészni, színvonala és igényessége messze meghaladja viszont a többi hasonló weboldalét – ígérte Cédric Siré, a társtulajdonos Webedia alapítója.

Az oldalnak nagyjából 3000 előfizetője van most, a működtetők 2015-re a világ nagy szakácsait összegyűjtő, nemzetközi portállá szeretnék tenni Az ízlés akadémiáját. "Arra törekszünk, hogy szakmánk területén megkerülhetetlenek, univerzálisak legyünk, a legegyszerűbb recepttől a legbonyolultabbig, a legszerényebb étteremtől a legkifinomultabbig mindent találjon meg nálunk a látogató" – mondta Ducasse, aki húsz étterem, egy kiadó és egy főzőiskola tulajdonosa is.