szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fröccs, legendák, zene és jótékonyág – immáron 11. alkalommal fröccsfesztivál július 17-19. között Győr belvárosában.

©

 „Győr a fröccs városa” - ezt a címet szóvédjegy-oltalomként már korábban bejegyeztette a fröccsfesztivál ötletadója, dr. Horváth József. A Rotary Club Győr - a Győri Művészeti és Fesztiválközponttal -   minden évben jótékony céllal rendezi meg a fröccsnapokat. A fröccsök és a borkorcsolyaként kínált zsíros kenyerek bevételéből ugyanis egy millió forintot a Kazinczy Szép Magyar Beszéd verseny támogatására ajánlanak fel a szervezők.

  Az esemény az évek során az egyik  legnagyobb szabadtéri rendezvénye lett a kisalföldi megyeszékhelynek. Ezúttal kiegészül a Legendák Napjával, amikor tematikus, vezetett sétákon és perfomanszok keretében ismertetik meg az érdeklődőket a városhoz kapcsolodó legendákkal. Többek között Jedlik Ányos emlékének adózva, aki a szódavíz feltalálásával Győrt a fröccs városává tette. A közvélekedéssel ellentétben ugyanis, nem Fóton, hanem a győri rendházban kóstoltatta meg először a feltaláló bencés szerzetes rendtársaival a "szúrós vízzel" hígított bort. 

Részletes program: itt

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme, a kormány árnyékköltségvetése: így jött össze az 5 ezer milliárd forintos hiány

Íme, a kormány árnyékköltségvetése: így jött össze az 5 ezer milliárd forintos hiány

Kijöhetett Joób Márton az előzetes letartóztatásból

Kijöhetett Joób Márton az előzetes letartóztatásból

Enyedi Ildikó és Krigler Gábor közös sorozatötlete mutatkozik be a Berlinalén

Enyedi Ildikó és Krigler Gábor közös sorozatötlete mutatkozik be a Berlinalén