szerző:
hvg.hu

Aki azt gondolja, hogy a Balaton ősztől tavaszig csukva van, az nagyot téved. Mi több, még csak most indul a buli! Alsóörstől Tihanyig.

Nemcsak rendhagyó szezonyitót tartanak szombaton délután északi-parti vendéglátók, stílusosan a csopaki strandon, de Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörs legjobbjai egy rendhagyó és ugyancsak kreatív saját gasztronómiai térképet adtak ki , hogy ezzel is bizonyítsák: nem áll meg az élet nyár végén a Balatonon. Éttermek és pincészetek ősszel és télen is várják a vendégeket izgalmas programokkal és ajánlatokkal. S mostantól egy térképen lesz megtalálható minden fontos információ a Balaton egyik legfrekventáltabb gasztro-régiójáról.
 
 A térkép tulajdonképpen egy kis balatoni kalauz: rövid leírás a vendéglátóhelyekről, és tényleg minden információ, ami fontos a vendégek számára: az őszi-téli nyitvatartás, elérhetőségek, online felületek. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, borospince, és, hogy magunkkal vihetjük-e kedvencünket is, azaz kutyabarát-e az adott hely. De még azt is jelölik, van-e panoráma  tóra. Avagy: egy pillantás a térképre, és már tudjuk, honnan a legszebb a kilátás, hol érdemes felbontani egy palack bort, kóstolni a pince teraszán, vagy éppen "páholyból" nézve koccintani a jóféle rizlingekkel (is). Aztán kiolvashatjuk, hol a halk futam a zongorán, a nagymama süteménye, a saját pörkölésű kávé, a balatoni világ legjobb krémese, klasszikus házi konyhája, csárdaétele, vagy éppen leglazább, legbohémabb szubmediterrán bisztrója, decens franciája, pláne a Heston Blumentalon pallérozodott vagány vendéglője, és így tovább.  
  A kiadvány teljesen ingyenes. Terjesztési pontok: a résztvevő éttermek és pincészetek, valamint a Balatonfüred – Veszprém régióban található szállodák és turisztikai pontok.
 
Nagyon jó, hogy lett ez a térkép, amihez nem kellett semmi más, "csak" lokális összefogás: egymásért - és nem egymás mellett konkurálva - , közös szerelmükért, a Balatonért, és legfőképpen a vendégért, akinek a legjobbat, a legtöbbet szeretnék adni egész évben.

A
 részvevő éttermek és pincészetek:
 Baricska Csárda
Bergmann Cukrászdák
Carpaccio (Alsóörs)
Chianti Étterem (Veszprém)
Ferenc Pince Csárda
Homola Pincészet és Borterasz
Horváth Ház - Borpince
Jásdi Pince és Borterasz
Karolina Fűszerkertje
Karolina Kávéház&Koktélbár
Kredenc Borbisztró
MÁRGA bisztró
Petrányi Pince
Sparhelt Bistro
Szent Donát Pince
Sáfránkert Vendéglő
Söptei Pince és Étterem
Vígmolnár Csárda©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt a figyelmeztetés a fél országra: havazni fog

Itt a figyelmeztetés a fél országra: havazni fog

Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló  – videó

Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló – videó

Simó György: Andy Vajna nem volt kikerülhető ember, a halála sem az

Simó György: Andy Vajna nem volt kikerülhető ember, a halála sem az

Reagált Hodász András a melegek gyógyításáról szóló műsor után kialakult botrányra

Reagált Hodász András a melegek gyógyításáról szóló műsor után kialakult botrányra

Mercedes-AMG C 43 Coupe-teszt: ez nem a bikanyakú izomautó

Mercedes-AMG C 43 Coupe-teszt: ez nem a bikanyakú izomautó

Nem elég, hogy drágul az építőipar, a számlákkal is egyre többen csúsznak

Nem elég, hogy drágul az építőipar, a számlákkal is egyre többen csúsznak