szerző:
MTI

Magyarország szarvasmarha-, sertés-, juh- és baromfi-állománya a pulyka és a kacsa kivételével tovább csökkent, a lovaké emelkedett a december 1-jét megelőző négy hónapban.

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint szarvasmarhából 708 ezret, sertésből 3,85 milliót, tyúkfélékből 31,9 milliót, juhból pedig 1,405 milliót tartottak az országban december elsején.

A négy havonta nyilvánosságra hozott adatok szerint, 2005 augusztus 1-jén szarvasmarhából 722 ezret, sertésből 4,2 milliót, tyúkfélékből 40,6 milliót, juhból pedig 1,419 milliót tartottak az országban.

Magyarországon a 2004. decemberi 1-jei adatok szerint a sertések és a tyúkfélék száma jelentősen, a szarvasmarha-állomány kis mértékben csökkent, míg a juhállomány nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

A szarvasmarhák száma 2005. december elsejei állapot szerint 14 ezerrel, sertéseké 341 ezerrel, a baromfiállomány 8,7 millióval, a juhoké pedig 14 ezerrel csökkent négy hónap alatt.

A december elején 71 ezres lóállomány 4 ezerrel volt több mint egy évvel korábban, és 5 ezerrel gyarapodott négy hónap alatt. A szarvasmarha állomány egy év alatt 15 ezerrel csökkent. A 334 ezres tehénállomány az egy évvel azelőttihez viszonyítva 11 ezerrel, augusztus 1-je óta 9 ezerrel mérséklődött.

A sertések száma a múlt év december elsején a 2004 decemberi állapothoz viszonyítva 206 ezerrel csökkent. Az anyakocák 277 ezres száma augusztushoz képest 18 ezerrel, 2004. december 1-je óta 19 ezerrel lett kevesebb.

A tyúkfélék száma 900 ezerrel csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A tojóállomány az egy évvel korábbival megegyező, négy hónap alatt 2,25 millióval lett több, így december 1-jén 15,5 millió volt.

A libaállomány 2005. december 1-jén mintegy 1,4 milliót tett ki, 757 ezerrel elmaradt az egy évvel korábbitól. A 3,4 milliós kacsaállomány 592 ezerrel, a 4,4 milliós pulykaállomány 823 ezerrel nagyobb volt, mint egy évvel ezelőtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megtalálták a két lopott pingvint

Megtalálták a két lopott pingvint

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Debrecen megmondta, mennyit szán a főpályaudvarra, de annyiért senki sem vállalta

Debrecen megmondta, mennyit szán a főpályaudvarra, de annyiért senki sem vállalta

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész