Kicsi a lebukás veszélye, így kevesen vallják be nyereményüket, pedig fizetni kellene a netes szerencsejátékok után – írja a Napi Gazdaság.

Adózni kell az internetes nyeremények után, az így megszerzett nyeremény ugyanis önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül – áll az adóhatóság tájékoztatójában. Az ilyen módon bezsebelt pénzek azért nem tekinthetők közönséges nyereménynek, mert nem a szerencsejátékok szervezéséről szóló törvényben meghatározott, engedélyköteles sorsolásos játékból, ajándéksorsolásból vagy fogadásból származnak. (Ez a tevékenység Magyarországon állami monopólium, s például az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Rt. évente szép summát fizet be a költségvetésbe.)

Az online játékokon, különösen kártyaversenyeken való részvétel több órát vesz igénybe, és az előre kitűzött nyereményekből az elért rangsor alapján részesülnek a résztvevők, az APEH ezért önálló tevékenységből származó jövedelemként kezeli az internetes szerencsejátékkal elért nyereséget.

Az internetes játékból származó jövedelem minden esetben Magyarországon adózik, függetlenül attól, hogy a játék szervezője magyar vagy külföldi, s továbbá attól, melyik országban nyitottunk bankszámlát – tájékoztatott az APEH. Abban az esetben, ha külföldön adót vonnak le a szerencsejátékból származó jövedelemből, az APEH megkapja a társszervezettől azoknak a magyaroknak a listáját, akiknek külföldön keletkezett bevétele. Így könnyen ellenőrizhetők lennének azok, akik az interneten játszanak, azt azonban az APEH-nél is elismerték, hogy általában csak szúrópróbaszerű ellenőrzésen bukhat meg a jövedelmét eltitkoló szerencsejátékos - olvasható a Napi Gazdaságban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gazdaság

Online játékokat indít a Szerencsejáték Rt.

A jövő év első hónapjaiban hat online szerencsejátékot vezet be a társaság. A cég többféle fizetési módot kínál fel: előre váltott szerencsejáték-kártyával, bankkártyával, átutalással is lehet téteket tenni.

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Középiskolai felvételi: ne stresszeljük a gyereket!

Spermát fecskendezett egy férfi az alkarjába, mert annyira fájt a háta

Spermát fecskendezett egy férfi az alkarjába, mert annyira fájt a háta

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

Kereskedelmi háború: Washington engedhet Pekingnek

Kereskedelmi háború: Washington engedhet Pekingnek

Beteg életéért küzdő mentősökkel ordibált a buszsofőr, kirúgták

Beteg életéért küzdő mentősökkel ordibált a buszsofőr, kirúgták