Megtévesztette fogyasztóit a Danone

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Tízmillió forintos versenyfelügyeleti bírságot kapott a Danone, a ""Könnyű és Finom"" joghurtok megtévesztő reklámjai miatt - jelenti a HavariaPress.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa szerint a Danone Tejtermékgyártó és Forgalmazó Kft. 2006. elsõ felében a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon népszerűsítette e termékeit. A Versenyhivatal azzal indokolta a döntést, hogy a Danone ""Könnyű és Finom"" joghurtjai igen hasonlóak a piacon kapható más joghurtokhoz, ennek ellenére a gyártójuk különlegesként hirdette azokat. Az élelmiszertörvény viszont tiltja az egyes termékek különleges mivoltát sejtető csomagolási jelzéseket olyankor, amikor a termék nem különbözik lényegesen a versenytársaitól.

A GVH főleg a gyártó hirdetéseiben szereplő azon szövegeket kifogásolta, amelyek azt sugallták, hogy a ""Könnyű és Finom"" joghurtok olyan tulajdonságokkal bírnak, amikkel más gyártók joghurtjai nem rendelkeznek. A bírság összegének meghatározásakor súlyosító körülményként értékelték a Danone piaci helyzete mellett azt is, hogy a cég már nem elõször követ el hasonló jogsértést.