A Pécsi-, a Szekszárdi-, a Villányi-, és a Tolnai borvidékből áll a Pannon Borvidéki Régió. Ennek döntéshozó testülete a Tanács, amely a hegyközségek elnökeiből, titkáraiból, valamint küldötteiből áll. A régió feladata – egyebek mellett – a marketing egységesítése, javaslatok kidolgozása a fajtahasználat összehangolására és a borrégió országos képviselete.
A rendelet felsorolja, hogy a területen milyen szőlőfajtákból állítható elő – fehér-, vörös-, és muskotály – minőségi bor. Feltétel az is, hogy az ültetvényeken hektáronként legalább 3300 tőke legyen. Az újbor mennyisége hektáronként nem haladhatja meg a 100 hektolitert.
A Pannon Borrégió területén előállított minőségi bort „Pannon Borrégió” logóval lehet forgalomba hozni. A hegybíró a származási bizonyítványban jelöli meg, hogy a termelő használhatja a régiós megjelölést.