szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Némileg korrigált a BUX csütörtökön: az elmúlt három napban majd 2000 pontot repeszt index csütörtökön enyhe mínuszban zárt.

Hullámzó teljesítményt nyújtott ma a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe. Reggel még úgy nézett ki, hogy a BUX egy nagyobbat korrigál az elmúlt három napi szárnyalást követően, azonban miután ma is folytatódott a jóhír-dömping, a mutató is kapaszkodni kezdett, s kora délutánra a pozitív tartományba ért. A BUX az utolsó másfél órában a 16 000 pontos határon egyensúlyozott, a zárószakaszban azonban lerántották az indexet, ami így végül 15 873 ponton 0,4 százalékos mínuszban zárt.

A vezető részvények mindegyike mínuszban kezdett, de a nap második felében már a tegnapi záróár környékén mozogtak – legalábbis a zárószakaszig. A végén azonban mivel a legtöbb papírt lerántották, csak a Mol maradt a zöld tartományban: az olajipari cég részvényei 1,2 százalékos pluszban 12 850 forinton zártak.

Az OTP elfáradt a nap végére. A bankpapír, amely néhány napja még a 3000-es szintet támadta, ma a 3500-at is megközelítette, a kereskedés utolsó órájában azonban esni kezdett, s végül 3420 forinton 0,8 százalékos mínuszban fejezte be a hét utolsó előtti kereskedési napját. A szörnyű zárószakasz miatt esett a Richter és a Magyar Telekom is: előbbi 1,2 százalékkal 36 300 forintra gyengült, míg utóbbi 1,3 százalékkal 620 forintra esett.

A forgalom megfelelt az elmúlt három havi átlagnak, ezúttal is közel 22 milliárd forint volt. A tegnapi viszonylag kiegyenlített kereskedés után ezúttal ismét az OTP-t adták-vették a legtöbben: a bankpapír forgalma megközelítette a 15 milliárd forintot. A többi blue chip közül a Mol és a Richter 2,5 milliárd fölé ment, míg a Magyar Telekom 1,4 milliárdos forgalmat hozott össze. 

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok július közepére

Tovább lanyhul az emelkedés, a befektetők viszont még mindig türelemmel várják, hogy várakozásaik teljesüljenek. Ezúttal azonban nemcsak a makrogazdasági adatok, hanem a vállalatok gyorsjelentései is befolyásolják befektetési döntéseiket. Mire figyeljünk a héten?