BUX: estére elolvadt Budapest többlete

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A BUX minimális pluszban fejezte be a csütörtöki napot. A vezető részvények közül csak a Mol árfolyama esett.

Az Alcoa szerdán megjelent, vártnál jobb harmadik negyedéves gyorsjelentése megadta a pozitív alaphangot az európai tőzsdéknek szerdán, a BUX azonban nem tudott élni a lehetőséggel: a mutató a reggeli pluszt leadva megelégedett egy szerény 0,1 százalékos nyereséggel. Az index nap végi értéke 20 078 pont volt.
A vezető részvények közül a Richter 38 145 forinton stagnált, a Mol 1,0 százalékkal 14 940 forintra gyengült, miközben az OTP 0,7 százalékkal 5202, a Magyar Telekom pedig 0,9 százalékkal 818 forintra erősödött.

Mit mond a szakember?

Alapvetően csöndes, a szerdához hasonló napot láthattak a befektetők csütörtökön a pesti tőzsdén, az index határozott pluszban nyitott, a többlet azonban elolvadt - kezdte összefoglalóját Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője.

Szembetűnő a BUX alulteljesítése az utóbbi napokban, az index mind a régiós, mind a nyugati börzemutatóknál gyengébben teljesít. Ennek oka nem egyértelmű, emelkedésben is voltak olyan napok, mikor elváltunk a többiektől – tette hozzá. Pénteken nem valószínű, hogy nagy esés jönne a parkettre, tekintettel arra, hogy az amerikai részvényindexek érezhető pluszban jártak a kereskedés elején.

Ecoline