Százmilliós izmozás a megyeszékhely, Tatabánya és a megye között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 100 millió forintot vár a gyermekvédelmi feladatokra Tatabányától Komárom-Esztergom megye önkormányzata, ezért a megye visszatartja a városi színház és múzeum 14 millió forintos támogatását, melyet már 2009-ben utalni kellett volna – írta csütörtöki számában a 24 Óra.

Egy törvénymódosítás miatt a tatabányai lakcímre bejelentett gyerekek ellátásáról Tatabányának kellene gondoskodnia, ehelyett továbbra is a megye foglalkozik a feladattal. A két önkormányzat számításai nem egyeznek meg a finanszírozásról, a megye 93 millió forint kiegészítő támogatást kér Tatabányától, a város szerint viszont csak 68 millió forint járna.

A városi képviselő-testület három javaslatot is tárgyalt a megoldás érdekében, ezek között új intézmény létrehozása is szerepelt, ám végül nem döntöttek az ügyben. A vitában elhangzott, hogy a város 14 millió forintot vár a megyétől a 2009-es színház- és múzeumtámogatásra, de az önkormányzat fizetési meghagyására a megye azt a választ adta: amíg nincs megállapodás a gyermekvédelmi feladatokról, addig a támogatást visszatartják – írta a lap.