Görög jegybankelnök: feleslegesek az aggodalmak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európai Központi Bank (EKB) monetáris politikai döntéshozó testülete, a Kormányzó Tanács görög tagja, a görög jegybank elnöke Jeórjiosz Provopulosz megalapozatlannak nevezte azokat az aggodalmakat, hogy Görögország ne kapná meg az IMF hitel esedékes részletét, ugyanakkor elvetette az adósság bárminemű átütemezésének gondolatát.

A Market News International lapnak adott interjúban azonban Jeórjiosz Provopulosz az ambiciózus és nagy összegű privatizációs program mihamarabbi végrehajtását sürgette a görög kormánytól. "Az a benyomásom, hogy ha magunk részét letesszük az asztalra, és ezt pár napon belül meg is tehetjük, akkor azt a másik oldal nem hagyja viszonzatlanul" - fogalmazott.
 
Az adósság-átütemezés lehetőségéről szólva a jegybankelnök azonban kijelentette, hogy az "fertőző hatással lehet", és "mindenképpen ártana mind a görög szuverén besorolásnak, mind pedig az eurónak magának". "Már korábban is azt mondtam, hogy Görögország a megszorítási program következetes végrehajtásával adóssága bármilyen átrendezése nélkül képes azt teljes összegben visszafizetni" - idézi a lap a görög jegybankelnököt.