Profitfigyelmeztetést adott ki a Volksbank

Profitfigyelmeztetést adott ki a Volksbank

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Várhatóan nem fizet osztalékot a nyereségfüggő eszközök után a 2011-es pénzügyi évre az Osztrák Volksbanken AG (ÖVAG).

A jelenlegi előrejelzések szerint a kedvezőtlenebbé vált gazdasági környezet miatt nem várható osztalék kifizetése a nyereségfüggő eszközök után - jelentette be kedd este közzétett közleményében a bank igazgatótanácsa.

"A profitfigyelmeztetés alapját főként a kedvezőtlenebbé vált és a Volksbank részesedéseinek (Volksbank Románia) értékét és részesedések értékesítését jelentősen hátrányosan befolyásoló gazdasági környezet, valamint lehetséges további pénzügyi terhek (így például a magyar kormány devizahitelekkel kapcsolatos intézkedései) jelentik" - fogalmaztak a közleményben.

©

A Volksbank - több hónapos tárgyalások után - két hete írta alá kelet-közép-európai leányvállalatának (VBI) eladásáról szóló szerződését az orosz Szberbankkal. Az adásvétel nem vonatkozik a Volksbank International (VBI) legnagyobb, de erősen veszteséges romániai divíziójára. A vételár a megállapodás szerint legkevesebb 585 millió euró, és - a VBI eredményének függvényében - legfeljebb 645 millió euró lehet.

A Volksbank két veszteséges év után tavaly ismét nyereséggel zárta az évet (55,4 millió euróval), ugyanakkor az egyetlen volt az osztrák nagybankok közül, amely nem állta ki a legutóbbi európai stressz-tesztet. Az adásvétel az osztrák anyavállalat saját eszközeit 300 millió euróval erősíti.