Napi: az Erste befagyasztja magyarországi fejlesztéseit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Nem vonul ki Magyarországról az Erste Bank, az elnök-vezérigazgató, Andreas Treichl Napi Gazdaságnak adott nyilatkozata szerint azonban fejlesztési forrásaikat nem itthon fektetik majd be.

Mivel Magyarország már nem szavatolja a befektetések jogbiztonságát, a befektetők elfordulnak Magyarországtól, és az Erste Group az üzleti fejlesztésekre szánt forrásokat nem Magyarországon fekteti majd be - nyilatkozta Andreas Treichl elnök-vezérigazgató a Napi Gazdaságnak.

A lap hétfői számában Andreas Treichl elmondta azt is, hogy a régiós befektetések rövid távon inkább Csehországba, Romániába vagy Szlovákiába vándorolnak. "Magyarország jelentős része piacunknak. Bankunkat kétszáz évvel ezelőtt alapították, és ügyfeleinkkel együtt már számos gazdasági válságot átvészeltünk" - közölte az Erste Group elnök-vezérigazgatója. Andreas Treichl hangsúlyozta, az Erste Bank stratégiája hosszabb távú és független a rossz politikai döntésektől.

A Napi gazdaság beszámolt arról is, hogy a hitelpiacot sújtó rendkívül kedvezőtlen gazdasági és szabályozási körülmények miatt az Erste Bank Hungary Zrt. október 1-jétől megszünteti együttműködését hitelközvetítő partnereivel.