szerző:
MTI/Világgazdaság
Tetszett a cikk?

Éveken át szabálytalanul használt fel Magyarország egyes uniós támogatásokat, mert közlekedésfejlesztésre szánt uniós pénzekből fizettette olyan beruházások áfáját is, amelyet nem lett volna szabad. Az ügyben indított két eljárásban már alulmaradt Magyarország Brüsszellel szemben, most a harmadikról folyik a huzavona - írta szerdai számában a Világgazdaság.

A lap szerint a tét 300 milliárd forint, ilyen nagyságban használt fel ugyanis a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) uniós támogatást infrastruktúra-fejlesztések visszaigényelhető áfájának kifizetésére.

A Világgazdaság úgy értesült, hogy a NIF például az M7-es autópályával kapcsolatos fejlesztésnek az áfáját is uniós pénzből fizette.

Ha most is az Európai Bizottság marad fölül, akkor az összeget arra kell felhasználni, amelyre a NIF eredetileg kapta: elektromos járművek beszerzésére – olvasható a cikkben. Az ilyen célú felhasználáshoz azonban kormánydöntésre van szükség.

Év végéig ki kell írni a járműbeszerzési tendereket, ha végül erre kell költeni a pénzt. Ha Magyarország késlekedik, kifuthat a 2015. december 31-es határidõbõl, amikorra meg kell valósulniuk a beruházásoknak. A pénzt ekkor vissza kellene utalni, tehát számunkra elveszne - írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

4K-s felbontás 144 Hz-en: ezt tudja az új Asus monitor

Így repültek Budapest felett az utolsó Pumára emlékező Gripenek – videó

Így repültek Budapest felett az utolsó Pumára emlékező Gripenek – videó

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben

A Központ mellett egy másik helyet is bezártak a bulinegyedben