Már csak holnap cserélhetik be az 1 és 2 forintosokat!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Holnap délután háromig lehet visszavinni a forgalomból bevont egy és kétforintos érméket a jegybank lakossági pénztárába. Ezután már nem lesz lehetőség az említett érmék visszaváltására.

Az 1 és 2 forintos érméket február 28-ig lehet átváltani a Magyar Nemzeti Bank budapesti lakossági pénztárában. Az átváltás díjmentes. A pénztár az MNB épületében, az V. kerület Kiss Ernő utca 1. szám alatt van.

A jegybank mellett egyes kereskedelmi bankokban és a posta kijelölt budapesti és vidéki fiókjaiban is van mód az 1 és 2 forintos érmék beváltására. De arról, hogy náluk mi a végső határidő (még február 28-án is lehetséges vagy már korábban bezárnak), és hogy mely helyszínekről van szó, azt náluk kell megérdeklődni. Az 1 és 2 forintosokat öt évvel ezelőtt, 2008. március elsején vonták ki a forgalomból. 

A pénzcentrum.hu értesülése szerint az elmúlt hetekben jelentősen megugrott a visszaváltott 1 és 2 forintosok száma. 2013-ban címletenként 3,5 millió darab érme került vissza a MNB- hoz, amíg a korábbi években ez a szám havonta mindössze 100-200 ezer volt. A bevont érmék alapanyagát a jegybank érékesíti.