A kollégái így tuti nem fognak önön átnézni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sokan munkavállaló küzd azzal, hogy nem tud megfelelő tiszteletet kiharcolni magának a munkahelyén, így pedig saját ötletei, munkáinak megvalósítása is akadályokba ütközhetnek, illetve a bérezésük is alacsonyabb lehet. Tippek arra, hogyan vívjunk ki nagyobb tiszteletet a munkahelyen.

A Business Insider összegyűjtött pár tippet arra vonatkozólag, hogyan vívjunk ki magunknak több tiszteletet a munkahelyünkön. Kevesebb tisztelettel ugyanis elképzelhető, hogy bizonyos ötleteink, munkáink megvalósítása komolyabb akadályokba ütközik, nem beszélve arról, hogy sokszor kevesebb bérre is számíthatunk.

  1. Határozzuk meg saját értékeinket. Az emberek az erős és komptens vezetést követik. Gondoljuk végig, mi tesz minket erős és kompetens személyiséggé. Írjunk listát, hogy lássuk, mit gondolunk magunkról és hol kell javulnunk.
  2. Fedezzük fel, hogy mi az, ami miatt szenvedélyesen tudunk a munkánkra fókuszálni. A szenvedélyes, elkötelezett munkavállalók szignifikáns tiszteletet vívhatnak ki a kollégák részéről.
  3. Határozzuk meg céljainkat. Ha például az a célünk, hogy jobban szolgáljuk ki ügyfeleinket, mint bármelyik másik vetélytársunk, akkor igyekezzünk erre a pontra fókuszálni. A kitartás és a pozitív attitűd hamar meghozza a várt hatást a körülöttünk dolgozók felől.
  4. Gondoljuk el, hogy milyen lesz az, ha megkapjuk a nagyobb tiszteletet a munkahelyen. Ez is segíthet gyakorolni a fentebbi pontokat, melyek segítségével elérhetjük célunkat.
  5. Érdeklődjünk mások iránt, ne csak magunkkal legyünk elfoglalva. Ezzel kollégáink érdeklődését is felkelthetjük magunk iránt, ráadásul megmutatjuk, nem csak saját magunkkal foglalkozunk.