Orbán: az MKB Bank "csak egy tüske volt a köröm alatt"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Minden kérdésben megegyezésre jutott a magyar és a bajor kormány az MKB Bank Zrt. magyar állami felvásárlása ügyében - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök és Horst Seehofer bajor kormányfő csütörtökön Münchenben négyszemközti megbeszélésük után.

Rendkívül erősek a bajor-magyar gazdasági kapcsolatok és minden feltétel adott a bajor tőke magyarországi jelenlétének növelésére - mondta Orbán Viktor a két miniszterelnök közös sajtótájékoztatóján.   

"Csak egy tüske volt a köröm alatt" az MKB, amelynek ügyében "sikerült dűlőre jutnunk, erőteljes és tisztességes tárgyalás végeztével mindkét félnek elfogadható megoldás született" - mondta Orbán Viktor. Horst Seehofer kiemelte, hogy az MKB értékesítése a magyar állam számára "mindkét félnek kielégítő módon" megtörtént.

A bajor miniszterelnök szerint hagyományosan jók a bajor-magyar kapcsolatok, és köszönetet mondott a magyar népnek és kormánynak azért a "meghatározó hozzájárulásért", amellyel 25 évvel ezelőtt kivette a részét a német újraegyesítésért és Európa megosztottságának megszüntetéséért folytatott küzdelemből.