Távozott posztjáról az Origo vezérigazgatója

Távozott posztjáról az Origo vezérigazgatója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távozott az Origo Zrt. vezérigazgatója, Vaszily Miklós és a Magyar Telekom két másik vezetője is. Úgy tudjuk, mindhárman közös megegyezéssel váltak meg a cégtől. A szerkesztőségi bejelentéskor Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezére kitérő választ adott arra a kérdésre, miszerint van-e köze a változásnak az Origóval kapcsolatos belső vizsgálathoz.

Távozott az Origo Zrt. éléről Vaszily Miklós vezérigazgató – közölte az Origo. A Magyar Telekom azt is bejelentette, hogy november 6-i hatállyal távozott a társaságtól Pataki Róbert üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes, illetve Pukler Gábor innovációs és üzletfejlesztési igazgató is.

Úgy tudjuk, mindhárman közös megegyezéssel távoztak. Az Origo szerkesztőségében ma reggel jelentette be a vezérigazgató távozását Christopher Mattheisen, az anyacég Magyar Telekom vezére, aki nem indokolta a változást. Értesüléseink szerint a bejelentésnél nem volt jelen Pálmai L. Ákos, az Origo jelenlegi főszerkesztője és Tókos Lóránt lapigazgató sem.

Az újságírók megkérdezték Mattheisent, hogy Vaszily távozása kapcsolatban áll-e a Sáling Gergő volt főszerkesztő távozását érintő belső vizsgálattal, de a Telekom vezetője azt mondta, folyamatban lévő vizsgálatról nem beszélhet.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága augusztusban ismerte el, hogy a cégnél független belső vizsgálat zajlik Sáling távozásának körülményeit illetően. Úgy tudjuk, a belső vizsgálat egyébként már a végéhez közledik.

Az Origo-botrány azt követően pattant ki nyáron, hogy a portál Lázár János utazási költségeiről írt, illetve Pethő András volt főszerkesztő-helyettes pert indított az utazásokkal kapcsolatos adatok kiadásáért. Az erről szóló cikksorozat megjelenését követően, júniusban – szintén közös megegyezéssel – távozott posztjáról Sáling, illetve később Pethő és sok más munkatársuk is. A lap szerkesztősége mára szinte teljesen kicserélődött.

A sajtóbeszámolók politikai nyomásgyakorlásról írtak, a 444.hu pedig akkor hozzátette, ennek a gyanúját erősíti meg az a levél is, amit hivatalos panasz formájában Pethő küldött el június elején a Magyar Telekom belső ellenőrzési osztályához.

Korábban tüntettek is az Origo-ügy miatt
©