Fideszes különvélemény a parlamentben - ezért szavazott nemmel Bencsik

Fideszes különvélemény a parlamentben - ezért szavazott nemmel Bencsik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A trafikellátóról szóló törvényre nemmel szavazott, a segélyezési rendszer átalakításánál tartózkodott Bencsik János, és mint írta, vállalja is morális okokból meghozott döntése következményeit. A vasárnapi zárva tartás keddi szavazásánál is tartózkodni készül.

Bencsik János fideszes képviselő morális okokból nemmel szavazott hétfőn a központi trafikellátóról szóló törvényre - írta a VS.hu. A képviselő előre szólt a frakciónak, és vállalja döntése következményeit.

Mint Facebook-oldalán kifejtette, nem látta bizosítottnak, hogy a dohánykereskedés valóban állami monopóliummál válik, és az abból származó bevétel a közjót fogja szolgálni. Szerinte a ma elfogadott törvény lehetővé teszi, hogy az állam a jogosultságot pályáztatás nélkül adja tovább egy magáncégnek.

©

Bencsik nem ért egyet a segélyezési rendszer átalakításával sem, ezért ennél a témakörnél tartózkodott. Mint írta, a törvénymódosítás tovább növeli a szegények számát, elmélyítheti a szegénységet és felerősítheti a belső elvándorlást, a devianciát, valamint a bűncselekmények elharapódzásához vezethet. Eközben - írta - a fiatal nemzedéktől eveszi a felemelkedés lehetőségét.

Az Országgyűlés kedden dönt a vasárnapi zárva tartásról is, és ezen a szavazáson Bencsik János szintén tartózkodni fog.

Bencsik nem először vállalja különvéleményét: tavaly Ángyán Józseffel együtt nemet mondott a földtörvényre, és tartózkodott a trafiktörvény 2013-as módosításánál is, amikor a dohány-kiskereskedők árrésének 10 százalékra való emeléséről, valamint a dohányboltokban kapható áruk körének kiszélesítéséről döntöttek.