Rogán: eljárással fenyeget az EU a reklámadó miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen az Európai Bizottság, ha a kormány nem változtat a reklámadón - hangzott el Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szerint a kormánypártok mezőkövesdi ülésén.

"Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást kíván indítani a magyar kormány ellen, amennyiben a reklámadóval kapcsolatban nem változtat" - tájékoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Fidesz és a KDNP képviselőit a mezőkövesdi ülésen. Az elhangzottakról Rogán Antal számolt be a nyilvánosságnak.

Lázár János beszámolója szerint az Európai Bizottság több kérdéssel és kéréssel is megkereste a kormányt, amelyek egyértelművé teszik a brüsszeli testület kifogásait - tette hozzá Rogán Antal. Azt mondta, a frakció megadta a miniszter által kért felhatalmazást arra, hogy a kormány az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat folytassa, és dolgozzon ki megoldási javaslatot.

A péntekig tartó Fidesz-KDNP-frakcióülés a szakképzés, a megélhetési bevándorlás és a bankok elszámoltatásának megtárgyalásával folytatódik csütörtök este.