Pilótajáték okozta a Buda-Cash vesztét?

Pilótajáték okozta a Buda-Cash vesztét?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Megneszelhették a Buda-Cash tulajdonosai, vezetői a velük szembeni hatósági fellépést. Egy nappal azelőtt, hogy a készenléti rendőrség lerohanta a brókerház fővárosi, Ménesi úti központját, ismeretlen személyek megpróbáltak rendbe tenni, eltüntetni mindent, amit lehetett – közölték szemtanúk a HVG-vel.

©

Régóta pilótajátékot játszottak, most azonban olyan pénzhez nyúltak, amihez nem kellett volna – a hetilap informátorai szerint emiatt volt kénytelen az MNB hirtelen bezárni a Buda-Casht és annak négy leánybankját, s azok élére felügyeleti biztosokat kinevezni. Azóta  a rendőrség házkutatást tartott, s elkezdték a cégvezetők – egyelőre tanúkénti – meghallgatását.

Ha tud valamit az ügyről, esetleg a Buda-Cash ügyfele, kérjük, írjon az [email protected] címre. Köszönjük.

Bár a brókerház nyilvántartásait már 15 éve szabálytalannak minősítette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, amiért félmillió forintos bírságot is kivetett, s azt követően is éveken át egymást érték a szabálytalanságok, az MNB csak most szembesült azzal, hogy a Buda-Cash valótlan adatszolgáltatása miatt 100 milliárd forintról nem tud elszámolni.
 
Részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.