Jöhet a zöld rendszám az autókra

Jöhet a zöld rendszám az autókra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szeptember végéig be kell fejezni a jogalkotói munkát, de azt továbbra sem tudni, hogy milyen kedvezményekre jogosít majd a zöld rendszám.

Szeptember végéig meg kell alkotni azokat a jogszabályokat, amelyek az elektromobilitáshoz kapcsolódó útburkolati jelek és útjelző táblák bevezetéséhez szükségesek – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Szintén szeptember végéig kell befejezni a jogalkotói munkát a zöld rendszámok bevezetéséhez, és november 30-ig kell elkészülnie a lehetséges kedvezményekkel kapcsolatos jogszabálytervezeteknek.

©

Az elektromos autók, illetve közúti közlekedés elterjesztését célul kitűző programot, a Jedlik Ányos Tervet hamarosan tárgyalja a kormány, a koncepció a zöld rendszám bevezetése mellett tartalmazza az elektromos járművel közlekedők által igénybe vehető könnyítéseket – mint például a buszsávok használatának engedélyezését –, de vizsgálja a tárca az útdíj-, parkolási- és adókedvezmények lehetőségét is. Az elektromobilitás minél szélesebb körű elterjesztéséhez jogszabályi változások is szükségesek, ilyen például az elektromos töltőhálózat kiépítésének engedélyezési eljárását egyszerűsítő módosítások.