Eladó ez a bolt – és nem csak azért, mert "Magyarország jobban teljesít"

Eladó ez a bolt – és nem csak azért, mert "Magyarország jobban teljesít"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A párhuzamosok csak a végtelenben találkoznak, de az a vállalkozó, amelyik ilyen jelszóval kínálja a boltját, mégis rátapintott valami lényegesre...

"Mivel Magyarország jobban teljesít és a reformok is működnek, a bolt eladó" – olvasható egy IX. kerületi bolt kirakatában. A helyiség és a vállalkozás régebb óta, de tényleg eladó, és így a szlogennek sem utolsó felirat, mely csak hirtelen felindulásból került rá, volna az érdeklődést felhajtó tényező, a vállalkozó azt mondja, neki ebből az egészből most már tényleg elege van.

©

U.T. elmondása szerint 1999 óta dolgozik a ferencvárosi boltjában, de mostanra betelt nála pohár. A bolt kirakatába rakott felirat mögött elmondása szerint az áll, hogy a kerületben tegnap megint körbe jártak a főépítész emberei, és fotókat készítettek a környékbeli boltokról annak illusztrálására, hogy melyik milyen méretű, színű, típusú betűvel írja ki a nevét, használja, hirdeti a reklámjait. A vállalkozó szerint a Ferenc körúton ennek a felmérésnek semmi értelme nincs, mivel a kis butikok éppen azért különböznek egymástól, hogy becsalogassák a potenciális vevőket.

Elmondása szerint az önkormányzat a főépítész részvételével működtet egy bizottságot, mely jogszabályok, rendeletek vagy rözgített paraméterek helyett "ad-hoc, érzésre döntheti el", hogy melyik kirakat tetszik neki, és melyik nem. A vállalkozó szerint ez se nem jogszerű, se nem normális. "Mondtam a hölgyeknek, hogy jó lenne, ha békén hagynának minket, mert ha a kerület, a város és az ország vezetése megélni sem hagyja a kisvállalkozókat, akkor legalább nem vegzálja" – tette hozzá. Ezért nyomtatta ki a fenti szöveget, és a ragasztotta ki a kirakatba.