Berobbant a Wizz Air egy új piacra itthon

Berobbant a Wizz Air egy új piacra itthon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Wizz Tours Kft. 750 millió forintos vagyoni biztosítékot igazolt, ezzel rögtön a második helyre ugrott a nem charterező utazásszervezők hazai toplistáján – írta a Turizmus Online. A szakportál szerint a Wizz Air leánycége alig van lemaradva a listát évek óta vezető Fehérvár Travel mögött.

Felkerült a hazai nem charterező utazásszervezők toplistájára a Wizz Tours, egyből a második helyre, már ami a vagyoni biztosíték értékét illeti – közölte a hatósági adatokra hivatkozva a Turizmus Online.

A Wizz Air tavaly áprilisban alapított saját utazásszervező céget Wizz Tours Kft. néven, és tavaly októberben meg is kapták az engedélyt az utazásszervezői tevékenységre. A Wizz Tours online utazási platform már 2013 októberétől létezik, ezt hozta most házon belülre a légitársaság.

A cég további tevékenységi köreként szerepel még az utazásközvetítés, a szállodai szolgáltatás, az üdülési és egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás, a kempingszolgáltatás és a szárazföldi szállítást kiegészítő szolgáltatás is. A cég jegyzett tőkéje 1,4 millió euró.

©