Van baj a Kliknél: kikapcsolási moratóriumot kértek a szolgáltatóktól

Van baj a Kliknél: kikapcsolási moratóriumot kértek a szolgáltatóktól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy novemberi keltezésű klikes belső levélből kiderül: az oktatási intézmények fenntartója októbertől áprilisig kikapcsolási moratóriumot kért az áram- és gázszolgáltatóktól az iskolákra.

Nyolc gáz- és hat áramszolgáltatót keresett meg a Klik azzal, hogy késedelmes fizetés esetén ne kapcsolja ki a villanyt és a gázt az iskolákban – adta hírül az atv.hu a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva.

Az intézményfenntartó a tavaly október 15-től kezdődő és április 15-ig tartó időszakra kérte a kikapcsolási moratóriumot.

A kérést elfogadta a TIGÁZ, a Nordest Energy, a Hungaro Energy Földgáz, a GDF SUEZ és a Fővárosi Gázművek, az áramszolgáltatók közül pedig az EDF DÉMÁSZ és az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.

Kesztyűben dolgozó diák egy monori iskolában, 2011-ben
©

Mindez abból a november eleji keltezésű levélből derül ki, amelyben a Klik a megyeközponti és főváros tankerületi igazgatókat tájékoztatta az intézkedésről.

A levél szerint a MET, az E-On és a Magyar Telekom abban az időpontban még nem döntött, hogy teljesíti-e a Klik kérését, ugyanígy az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. és az Elmű-Émász.

Klik: Fizetünk!

A KLIK  közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben azt állítják: a moratórium megkérésével a zökkenőmentes működést kívánják biztosítani az intézményekben tanuló gyermekek érdekében. Mint írják, A Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak összesen 2023 db gáz- és 2701 db villamos szolgáltatási fogyasztási helyre vonatkozóan van érvényes moratóriuma, ami - a földgáz és villamosenergia-törvény értelmében - kizárólag kikapcsolás alóli mentességet biztosít.

"A moratórium nem vonja maga után azt, hogy a Szolgáltató nem követelhetné a KLIK-től a szolgáltatás ellenértékét"- jelzik, majd hozzáteszik: a KLIK pénzügyi lehetőségeihez mérten az összes fogyasztási hely tekintetében fizeti és fizetni fogja a szolgáltatás ellenértékét.

Hozzászólások