Eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon

Eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A gazdasági bizottság egyöntetűen megszavazta a jobbikos javaslatot a nyári időszámítás bevezetéséről. A testület egyik fideszes tagja szerint a kormánypárt és az NFM is a javaslat mellé állt, szerinte nincs akadálya, hogy a jövő héten meg is szavazza a parlament az óraátállítás eltörlését.

Egyhangúan megszavazta a gazdasági bizottság kedden azt a javaslatot, hogy Magyarországon ezután a nyári időszámítást vegyék alapul. Ez azt jelenti, hogy a bizottság kormánypárti többsége is megszavazta a jobbikos Kepli Lajos indítványát – írta szerdán a Magyar Nemzet.

A javaslat egyöntetű támogatása némi meglepetést okozott a jobbikos politikusnak. A még októberberben benyújtott indítványban Kepli azzal érvelt, hogy leginkább a mezőgazdaságot segítené, ha eltörölnék az óraátállítást, de egy ilyen intézkedés élettani hatásai is kedvezőek lennének.

Bencsik János, a gazdasági bizottság egyik fideszes tagja azt mondta, szerinte nincs akadálya annak, hogy a parlament is megszavazza az óraátállítás megszüntetését, ő mindenesetre arra fogja biztatni képviselőtársait – a szavazásra egyébként a jövő héten kerülhet sor.

"A párton belül támogatjuk, egyeztettünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal is, és úgy tudom, ők is az ügy mellé állnak" – fogalmazott a fideszes képviselő.

Óraátállítás: egy órával többet pihenünk, de van három alvásgyilkos módszer

Október 30-án, azaz holnap hajnal 3-ról 2-re állítjuk az órát, így egy egész órával többet alhatunk. Ám ez nem jelenti, hogy ezt az egy órát valóban minőségi alvással fogjuk tölteni.

Hozzászólások