szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenzék és a múlt már senkit nem érdekel, Orbán Viktor lett a legfőbb egészségügyi mumus – derül ki a Vasárnapi Hírek ás a Publicus Intézet felméréséből. A kutatás szerint 10-ből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel, és az utóbbi időben a helyzet romlott.

A rossz egészségügy-politikán kívül a nyugdíjasok hada és a pénzhiány kötik gúzsba a gyógyítórendszert, amelyik a választások után vélhetően kettészakad. És csak keveseknek lesz jobb. Az egészségügyi béremelések nem akadályozzák az orvoselvándorlást és nem ragasztják vissza a hámló vakolatot.

A Publicus Intézet kutatása szerint a magyarok 70 százaléka elégedetlen az állami egészségüggyel, majdnem ennyien mondják, hogy az állami egészségügyben tapasztalt állapotok az utóbbi években romlottak. A válaszadók fele az elmúlt években fizetett hálapénzt, akár azért is, hogy megkerülje a várólistát.

©

A Fidesz-szavazók körében közel minden másodiknak, a bizonytalan szavazók körében 78 százaléknak nem teszik, ami az egészségügyben tapasztal. Leginkább persze az MSZP- és a Jobbik-szimpatizánsok szerint romlott a helyzet az elmúlt években.

A megkérdezettek 56 százaléka szerint az Orbán-kormány felelős a kialakult helyzetért, fél éve még csak az 52 százaléka gondolta ezt.

És hogy miért ilyen tragikus a magyar kórházak helyzete? A válaszolók szerint egyértelműen a kormány miatt (56 százalék), a pénzhiányt 11 százalék, a korábbi kormányokat 7 százalék jelölte meg.

A kutatás teljes beszámolóját a Publicus honlapján lehet elolvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

A részben általa tervezett Land Rover viszi utolsó útján Fülöp herceget

Bemutatjuk a világ legfiatalabb új dollármilliárdosát, aki saját erejéből lett az

Bemutatjuk a világ legfiatalabb új dollármilliárdosát, aki saját erejéből lett az

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt