Felfüggesztett börtönt kapott a Real Madrid volt játékosa

Felfüggesztett börtönt kapott a Real Madrid volt játékosa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sora kerülnek bíróság elé a busásan fizetett spanyol foci egykori és jelenlegi sztárjai adóelkerülés vádjával. Most Angel di Maríán van a sor, de José Mourinho edző sem alhat nyugodtan.

Angel di María megegyezett a spanyol ügyészséggel, és azért kapott 16 hónapos börtönt, illetve 2 millió eurós büntetést, mert adóparadicsomokba mentette ki a Realban szerzett jövedelmét. Mindez a 2012-13-as idényben történt, 1,3 millió euróval fizetett kevesebb adót, mint kellett volna. Spanyolországban az első bűncselekmény esetében a két évnél rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik, így Di Maríának nem kell börtönbe vonulnia.

De van félnivalója José Mourinhónak is, aki ellen szintén hasonló vádak miatt nyomoz az ügyészség. Múlt kedden Cristiano Ronaldo ellen indított pert a spanyol hatóság, melynek állítása szerint a Real Madrid aranylabdása 2011 és 2014 között 14,76 millió euró adót nem fizetett be a kincstárba. A közelmúltban Lionel Messi fellebbezését hasonló ügyben már elutasította a spanyol legfelsőbb bíróság: az FC Barcelona sztárjára 21 hónapos börtönbüntetést róttak ki, illetve kétmillió eurós bírság befizetésére is kötelezték.

Hozzászólások