Oravecz Nórára és léleksimogatásra ment az uniós pénz

Oravecz Nórára és léleksimogatásra ment az uniós pénz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kreatív módon használták fel az EU társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét a szabolcsi Gávavencsellőn: masszázsra, léleksimogató beszélgetésekre, életkedv-előadásra, biorezonancia- mérésre és farsangi bulira is telt a több mint száz millió forintból - írta a Magyar Nemzet.

Az eredetileg a szegregáció felszámolására juttatott 135 millió forintos támogatásból ha hátrányos helyzetűek mosási, tisztálkodási és főzési lehetőségeinek megteremtésére ugyan nem, deAz Európai Unió társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét a szabolcsi Gávavencsellőn furcsán kreatív módon használták. Ebből finanszírozták Oravecz Nóra előadását is.

A meglepő költéseket a Hír TV Célpont című műsorának stábja leplezte le. Gávavencsellő polgármestere, Vojto Mihályné a felzárkóztatási programról érdeklődő újságírót először sértegetni kezdte, később kitessékelte a hivatalából. Annyit ugyanakkor elmondott, hogy az uniós projekt tételeivel nem volt gond a 2015-ös ellenőrzésen.

A Hír TV ezzel szemben, a birtokába jutott dokumentum alapján kiderítette, hogy ennek fele sem igaz, sőt az unió 12 millió forint visszafizetésére kötelezte az 4000 fős falu önkormányzatát. A projekt kétes kivitelezéséhez hozzátartozik még, hogy elvileg létesült három szociális-közösségi ház is. A Célpont stábja ebből egyet talált nyitva, melynek hátsó udvarában egy sertéstelep működött.

A közösségimédia-celeb Oravecz Nóra tavaly egy idézetével a harmadikosok környezetiismeret-tankönyvébe is bekerült: az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet kísérleti kiadványában magyarázta a kisiskolásoknak, hogy a szépség nem az arcukon van, hanem a mosolyukon.