Márki-Zay és Lázár városában jár az Erzsébet-utalvány karácsonykor

Márki-Zay és Lázár városában jár az Erzsébet-utalvány karácsonykor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

„Egy kis segítség karácsonyra” – közölte a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal.

A kormány idén karácsonykor nem postáz Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak, akik az országgyűlési választások előtt, húsvétkor kaptak. Azonban Hódmezővásárhelyen most bejelentette a polgármesteri hivatal, hogy:

„Hódmezővásárhelyen régi hagyomány, hogy a szeretet ünnepe közeledtével megajándékozzuk városunk 70. életévét betöltött polgárait. A város vezetése számára kifejezett öröm, hogy a költségvetési nehézségek ellenére, a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően idén is sikerül ezt a szép szokást folytatni.”

A 70 év feletti helyi lakosok postai úton egy-egy 5000 forintos utalványcsomagot kapnak az önkormányzattól. A bejegyzés szerint ezt 6000 vásárhelyi fogja megkapni, vagyis az extrajuttatás költségvetési vonzata eléri a 30 millió forintot – írja az Mfor.

Az Mfor emlékeztet, Hódmezővásárhely tavaly megduplázta a kormány által adott Erzsébet-utalványt, amiből kiindulva a helyiek idén jóval kisebb juttatást kapnak. A kormány ugyanis 10 ezer forint értékben ad utalványokat a nyugdíjasoknak, ezt duplázta az önkormányzat. A tavalyi 20 ezer forintnyi utalvány után idén ennek töredékét, 5000 forintot kapnak a vásárhelyi nyugdíjasok.

Korábban arról is lehetett olvasni, hogy Budakeszi a nyugdíjasoknak fejenként 3000 forint értékben oszt ki Erzsébet-utalványt.

Hozzászólások