szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Volt tiltó határozat és népszavazás is korábban, de nem ezek miatt nem épül. Hanem mert a vállalkozó visszalépett.

Az önkormányzat már korábban megtiltotta rendeletben a kavicsbányát a Paks melletti Madocsán, melyet az erőmű bővítéséhez kapcsolódóan szerettek volna építeni.

Madocsán helyi népszavazást is rendeztek, melyben a lakók 93 százaléka elutasította a beruházást. De az mégis kapott környezetvédelmi engedélyt, mindeddig úgy tűnt, mégis meglehet a beruházás.

Most a teol.hu, a tolna megyei lap azt írja, mégsem lesz kavicsbánya Madocsán. De nem a fent említett okok miatt, hanem azért, mert

a vállalkozó bejelentette, mégsem kíván kavicsbányát létesíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Eldőlt, soha nem lesz Madocsán kavicsbánya

A Paks mellé tervezett kavicsbányáról tartottak vasárnap helyi népszavazást Madocsán, a faluban szinte minden szavazásra jogosult leadta a voksát. Nem csak most nem épülhet bánya, de arról is szavaztak, hogy soha nem fogja engedni ezt a település.